A fogaskerék szivattyú ár összetett kérdéskör. A fogaskerék szivattyúkról tudni kell, hogy javítani az esetek túlnyomó részében nem érdemes. A meghibásodás tünete lehet az, hogy a szivattyú hangos, forró, gyenge, törött vagy folyik. Ezeket tapasztalva általában mindenki arra gondol, hogy ennek oka a tömítések elhasználódása lehet. A valódi ok a fogaskerék szivattyúk kopásából adódik és a javíthatatlanság a felépítéséből ered.

Szivattyúként üzemelő hidromotor

(szivattyúként üzemelő hidromotor)

A szivattyú javítása

A szivattyú belső elemei gyakran megkopnak, amit sajnos szakszerűen nem lehet javítani. A javítással próbálkozni szélmalomharc, ideig-óráig működik, de csak idő kérdése, hogy mikor romlik el újra. A javítás gyakorlatilag értelmetlen, ha a szivattyút hosszú távon szeretnénk használni.

A bontott fogaskerék szivattyú ár

Az ár legtöbb esetben hasraütés szerűen képződik. Ha a bontó figyelmes meglátogatja a nemzetközi oldalakat és azok árai alapján határozza azt meg. Vannak helyek ahol csak a márka számít. Ha népszerű géptípusra való az ár automatikusan magas, függetlenül a szivattyú állapotától.  Fontos tudni: bontott alkatrészt vásárolni orosz rulett. Csodaszámba megy, ha olyan bontott alkatrészhez jutnak a géptulajok, amit előtte próbapadon bemértek, és ez által megbizonyosodtak arról, hogy alkalmas-e  a munkára.

Fogaskerék szivattyú

Lehet hogy a bontott fogaskerék szivattyú ár alacsony, de akkor sem kifizetődő

Gyári fogaskerék szivattyú ár

Ezt az alábbi tényezők befolyásolják:

A munkagépet gyártó vállalat, szivattyút gyártó cég, a márkaszerviz, a forgalmazó szabják meg az árrésekkel telített késztermékek végleges árát. Általánosságban elmondható, hogy az (un. aftrmarket) piacon a gyári beszállítótól származó, ellenőrzések sokaságán átesett szivattyúk minősége -várhatóan- a legjobb, de az utángyártott szivattyúk minőségbiztosítása sem maradhat el! Nem szabad elfelejtenünk, hogy az ipari igénybevételek a használat során vizsgáztatták le az utángyártók minőségbiztosítását elmúlt években. Mára csak a profi termékeket fogaskerékszivattyú gyártók tudnak talpon maradni, függetlenül a hovatartozásától. Vannak olyan érdeklődők, akik jobban bíznak a német piacról származó termékekben, pedig a beszállítói láncok-amik jelenleg átalakulóban vannak- köztudottan nem a német bányákból, kohókból vagy forgácsoló üzemeiből szállítják az alkatrészeket. A gyári szivattyú árakat a fönti lánc határozza meg. Gyakran előfordul, hogy a gyári szivattyút 6 – 12 hét alatt lehet megvásárolni, mert nincs legyártva. Ügyfeleink már számoltak be olyan esetről, hogy olyan magas árat kaptak, hogy kis híján használt gépet tudtak volna belőle vásárolni. 

Fogaskerék szivattyú ár nálunk

Kayaba szivattyú

(Kayaba szivattyú)

Forgalmazunk Rexroth, Danfoss, Commercial, Nachi, Eaton, Vickers, Parker, Poclain, Case, Kubota, Kayaba és egyéb gyármányú szivattyúkat is. Hiába próbálunk nem tudunk minden márka minden típusára azonnal ajánlatot adni. A legtöbb esetben problémamegoldók vagyunk. Ha ügyfelünknek olyan szivattyúra van szüksége, amely eu szabványon kívül esik, “nem létezik” mi akkor is megtesszük ami tőlünk telik, annak érdekében, hogy megoldást találjunk a kiváltására.

Nem csak a méret a lényeg

Fogaskerék szivattyú

Kicsi, és méregdrága

Gyakori probléma, hogy a szivattyú árát az űrtartalom, és a szállítási mennyiség alapján ügyfeleink olcsónak vagy drágának gondolják. Ez közel sem ilyen egyértelmű. Habár az ár arányosan nő egy szivattyú méretével, vannak kivételek. Ha a tengely, felfogatás, forma vagy olaj csatlakozás speciális, megtörténhet, hogy teniszlabda méretű -mint pl. egy Newholland feltöltő – szivattyú annyiba kerül, mint egy nevesebb Rexroth A10VO16 axial.

Végszó

Szivattyú adattábla

Munkagép vásárlásánál érdemes előre gondolkodni

A fogaskerék szivattyú ár több tényezőn múlik. Érdemes európai, megbízható munkagépet vásárolni, hogy mikor bekövetkezik a kényszerű üzemszünet, akkor azt gyorsan hamar orvosolni tudjuk . Ha egy különleges ( pl. amerikai USA, vagy Japán szabványt sikerül kifogni) akkor sem kell kétségbe esni. Kompromisszumokkal mindent ki lehet váltani. Ekkor jövünk szóba mi, a Keraprogress! Azért dolgozunk, hogy ezekben a helyzetekben is megoldást találjunk, és segítsünk az üzemszünet minimalizálásában!