Menü
Kosár

Hidraulikus hidromotorok, menetelő motorok javítása, felújítása

Az axiáldugattyús hidromotorokról:
Véglehajtások, menetelő motorok, menetelő hidromotorok leggyakoribb hibái:

Véglehajtás bolygómű áttétel

Bolygómű törése, ami a nem megfelelő olajcsere szerviz intervallumra vezethető vissza (ezeket ajánljuk évente egyszer lecserélni).

Az axiáldugattyús egység magas résolajvesztesége miatt (a kopás miatt) átszivárog az olaj a hajtóműbe.

Ezeket kialakításuknál fogva szakszerűen, ipari minőségben nem lehet javítani.

A javításra beérkezett hidraulikus motorok teljesítménye – többnyire a belső szerkezeti kopásuk miatt – nem megfelelő.

Mennyibe fog kerülni a javítás?

Ügyfélszolgálatunkra beérkező leggyakoribb kérdés, hogy mennyibe fog kerülni a javítás.
Nagyságrendi árhoz küldje el az hidromotor és a rajta lévő szegecselt adattábla fotóját e-mailben és 1 órán belül tájékoztatjuk a várható költségekről és motor teljes belső alkatrészlistájáról.
Ez természetesen nem minősül konkrét ajánlatnak, mert a fődarab valódi állapota nem ismert és csak megbontásos állapotfelmérés után látható, hogy a fődarab milyen állapotban van illetve mi is volt a hibát kiváltó ok.

A legtöbb Hidromotor szakszerűen javítható, amennyiben a gyártó tudja biztosítani a javító készleteket.

Rexroth összes típusa, a Staffa, Sauer, Sunfab, Casappa, Vickers-Eaton, Nachi, Parker, Linde, olyan alkatrész ellátásról biztosít bennünket, hogy ezek javítása az esetek túlnyomó többségében rentábilis.

“Inkább mégis az újat szeretném...”

Amennyiben a javítás nem gazdaságos, úgy kiváló minőségű, tanúsítvánnyal rendelkező kiváltó hidromotort biztosítunk 1+1 év garanciával!
Az utángyártott motorokat átlagosan 20 munkanap alatt szállítjuk le partnereinknek.

Radiális hidromotor

HMF-3525-VC-J20/1-K - radiális hidromotor
(JEHNS L5 1600 motor kiváltója - egy az egyben megegyező, nincs szükség kompromisszumokra)

A hidromotorok leggyakoribb hibái

- Hengertömb vagy hullámpálya előrehaladott kopása, dugattyúkészletek károsodása, csapágyak kopása.
- Többnyire a túlterhelés (végnyomás határolás hiánya), valamint a zárt rendszerbe került szennyeződés okozta erőátviteli elemek (dugattyúk vezetők, hullámpálya, stb.) szerkezeti kopása a jellemző. Ezekben általában az alkatrészek többségét ki kell cserélni.
- A gyártók által előírt karbantartási periódusok betartása eredményezheti a névleges gyártóművileg meghatározott élettartamot.

A zavartalan munkavégzés érdekében a következőket javasoljuk:

A felújított és az új fődarabok beépítésénél célszerű a gyártó által előírt beépítési javaslatokat betartani (ez a garancia feltétele). Amennyiben ezek a dokumentációk nem állnak ügyfeleink rendelkezésére, úgy azt ügyfélszolgálatunknál kérhetik nyomtatott vagy elektronikus formában.

Minikotrók, exkavátorok axiáldugattyús véglehajtásait is javítjuk, bár legtöbb esetben a költségek minimalizálása érdekében az utángyártott egységek kerülnek értékesítésre. Idő és költséghatékony megoldás az új vásárlása, ami azonnal készletről, vagy 3 munkanapon belül leszállításra kerülhet.

Néhány szó a hidromotorok változatairól:

Axiáldugattyús döntött fix, vagy változtatható geometriájú motorok (nyitott vagy zárt munka folyamatokhoz készülnek): Ezek a motorok robosztusak, megbízhatóak, minimális zajkibocsátással és nagy hatékonysággal alkalmazzák a közép- és nagynyomású rendszerekben.

A külső fogazású fogaskerék motorok költséghatékony alternatívái a hidraulikus hajtásoknak: Ezek a motorok lehetnek egyirányúak vagy változtathatóak, a felhasználási igénytől függően. Nagynyomásúak, kis helyet foglalnak és könnyűek.

Radiális dugattyús motorok: A közvetlen hajtású hidraulikus motorok egyszerűek és megbízhatóak. Felhasználási területük szintén széleskörű (rakodógépek, malmok, fúróberendezések, bányagépek).

A hidromotor javítás menete:

- Hívja ügyfélszolgálatunkat a +36 20 520 4933-as telefonszámon, ahol személyre szabott felvilágosítást - reményeink szerint - megoldást kap a hibás alkatrész javítására.
- A meghibásodott hidraulikus alkatrészt elhozzuk öntől a műhelyünkbe.
- Állapotfelmérés után e-mail-ben tájékoztatjuk önt a feltárt hibáról a fődarab állapotáról, a kicserélendő alkatrészek tételes listájáról, az elkészülési időről, illetve a végösszegről, fizetési feltételekről.
- Elkészülést megelőzően értesítjük önt, hogy tudjon tervezni az alkatrész beépítésével.
- Az elkészülést követően átveheti a javított alkatrészt a 2146, Mogyoród, Jókai Mór u. 16 szám alatt található telephelyünkön vagy kérésére kiszállítjuk önnek!

Amiket nem javítunk

- orbitmotorok
- fogaskerék motorok

KISZÁLLÍTÁS
Az ország bármely területére kiszállítjuk az alkatrészt.
KÖLTSÉGKÍMÉLŐ
Kitűnő, ipari minőségű utángyártott alkatrészek, minőségellenőrzött gyártóktól.
GARANCIÁK
Az új termékekre 1+1 év garanciát vállalunk.