1968-ban alapított Kawasaki Precision Machinery a Kawasaki Heavy Machinery cégcsoporthoz tartozik. Hidraulikus rendszerek, hidraulikus fődarabok (hidraulika szivattyúk, vezérlő tömbök) egyik vezető gyártója világviszonylatban. A vállalat kiemelkedő minőségéről és innovációs megoldásairól ismert.

Axiál dugattyús hidromotorok

Építőipari és ipari gépekben a Kawasaki MX/MB sorozat az egyik piacvezető részesedését tekintve. M3X és az M3B változatok megemelt sebességgel bírnak, míg az új M5X széria az M2X széria hidraulikus tulajdonságaira építve még kompaktabb megoldás. Reduktorral vagy anélkül a Kawasaki axiál hidraulika motorok kiválóan teljesítenek munkavégzés (pl. zsámoly forgatása) és menetelési feladatokban is.

Kawasaki axiáldugattyús szivattyú

(Kawasaki 3VG axiáldugattyús szivattyú)

 

Staffa radiál dugattyús hidromotorok

Ezekkel a hidromotorokkal leggyakrabban ipari alkalmazásoknál és a hajózásban találkozhatunk, mint például telepített gyártó berendezések, műanyag fröccsöntő gépek, fúró berendezések. Létezik fix, állítható és nagy teljesítményű változat is. |HMF motorok – 3 sebességes, működés közben is állítható | HMB motorok – a kiemelkedő működési hatékonyság és a jó nyomaték tartomány rendkívül sima mozgást biztosít. |HMC motorok – működés közben hidromechanikus vagy elektrohidraulikus módon folyamatosan szabályozhatóak. |HPC motorok – rendkívül tartósak, kiemelkedő nyomaték leadására alkalmasak.

Staffa HMC radiáldugattyús szivattyú

(Staffa Kawasaki – HMC radiáldugattyús szivattyú)

Axiál dugattyús hidraulika szivattyúk

A több mint 50 éves gyártási tapasztalat eredménye a kiamelkedő minőség és a tartósság. A K3VLS széria nyitott hidraulika körrel ipari járműveknél és a K8V széria zárt hidraulika körű megoldásoknál és hidrosztatikus hajtás tekintetében vált ismertté. |A K3V, K5V, K7V típusok forgókotrókban, míg a K7VG típusok telepített ipari gépekben teljesítenek kiemelkedően. |A K3VG-DT kompakt tandem kivitel ipari alkalmazásokban használatosak.

Kawasaki hidraulika szelepek és vezérlő tömbök

A KLSV típusok gépek széles körének vezérlését végzik, a KLW típusokat főleg rakodógépek hidraulikus vezérlésére tervezték. | A KMX széria 3 típusa a hidraulikus forgókotrók fő hidraulikus kör és minden munkát végző hidraulikus kör vezérlését látja el, kompakt monoblokk kivitelben. | A KMP típusok pontos proporcionális megoldást nyújtanak a mezőgazdasági és mobil gépekben. | KDRDE5K és KWE5K 12 és 24 V-os kivitelben elérhetőek mezőgazdasági és építőipari gépekben. | A KTEM 8 szelep a be- és kiáramló mennyiségek alapján a a szolenoidtól függetlenül biztosítja az üzemi nyomást. |A KPES6 mezőgazdasági gépek szintszabályozására terveztés,  prioritást ad a szintező A és B hidraulika köröknek és kompenzálja a nyomást az A, B és N körökben.