Munkahenger javításával keresett meg minket egy ügyfelünk. A munkahenger szára sajnálatos módon a gépén található végnyomáshatároló szelep meghibásodása miatt elgörbült. Ilyen esetben egyértelmű, hogy a munkahenger javítása kerül előtérbe és nem annak cseréje. A javítás még a szár és henger csere után is kifizetődőbb, mint a gyári megvásárlása.

Fontosak a munkahenger részletei

A legtöbb esetben a telefonbeszélgetés alatt kiderül, hogy milyen adatokra van szükségünk a javítás nagyságrendi árának megállapításához.  A munkahengeren található típusszámot, illetve a munkagép márkáját leszámítva egyéb információt nem tudott mondani a munkahengerrel kapcsolatban. Sajnálatos módon a legtöbb esetben cikkszám alapján  nem lehet meghatározni. Nehezíti a helyzetet, hogy a gyártók sokszor egyedi cikkszámokkal dolgoznak, ezért nem publikus a munkahengerek mérete.

Online ügyintézés

Ezen okokból kifolyólag megkértem ügyfelünket, hogy töltse ki adatbekérőnket. Szükségünk van a munkahenger méreteire: szárának és hengerének átmérőjére, a munkahenger összetolt és kitolt hosszára (furatközép). Ügyfelünk ezeket elküldte nekünk, melyhez csatolt egy fényképet a munkahengerről is. Ettől kezdve már csak e-mailben tartottuk a kapcsolatot, mely nagy mértékben megkönnyítette a nagyságrendi árajánlat elkészítését.

Munkahenger

(a munkahenger)

Teljeskörű tájékoztatás a munkahenger javításáról

Ezek után a szükséges adatok ismeretében e-mailben megkapta nagyságrendi árajánlatunkat a munkahenger javításáról, annak folyamatairól és cserélendő alkatrészeiről. Ezek a következők voltak: szárcsere, szárvezetők cseréje, henger hónolás, dugattyúsortömítés-csere, tömítésgarnitúra cseréje, festés, terheléses működéspróba.

Futár szolgálat lehetősége

Ügyfelünk még aznap válaszolt, hogy megrendeli a felújítást, valamint megkérdezte, mi is a következő lépés. Válaszüzenet: amennyiben módjában áll, személyesen is eljuttathatja munkahengerét irodánkba, de ha kéri, futárszolgálatunk elhozza a javítandó munkahengert. Csatolva küldtünk neki adatkérőnket, melyhez a futár küldéséhez szükséges elérhetőségek, időpont választása szerepelt. Másnap már el is lett szállítva a becsomagolt munkahenger, illetve következő napon bekerült központunkba.

Elkészült munkahenger = Ügyfélelégedettség

Három nap múlva értesítettük ügyfelünket, hogy munkálatainkkal végeztünk. Tájékoztattuk az elvégzett munkafolyamatokról, cserélt alkatrészekről, elszállítási lehetőségről. Ügyfelünk úgy döntött, hogy személyesen veszi át munkahengerét telephelyünkön.