A vezérlőtömb hibája

Egy Massey Ferguson vezérlőtömb kapcsán telefonon keresték meg cégünket.
Az ügyfél azt a hibát állapította meg, hogy a második tag tolattyúja szorul, nem működik.

A javítás feltételei

A szivárgás mellett ez a jelenség (tolattyú berágódása) az egyik leggyakoribb, mely arra utal, hogy nem szabad tovább használni a gépet. Gyakran találkoztunk hasonló jellegű problémával, melyet néhány esetben nem lehet szakszerűen megoldani, mert a tömb meg van repedve. Ilyenkor az tapasztalható, hogy a funkciók visszaengednek. Az évek alatt hozzánk javításra beszállított tömbök 90%-a szakszerűen javítható volt. A gyári tűrések betartása felújítás során garantálja a beépítés utáni hibamentes működést.

Massey Ferguson vezérlőtömb

(A hibás Massey Ferguson vezérlőtömb)

Az ügymenet lépései

Ezt követően weboldalunkon, a kifejezetten e célt szolgáló gyors ajánlat lehetőséget használva fényképet küldött a tömbről, annak adattáblájáról, a hiba leírásáról, saját elérhetőségeiről. Ezen adatok tudatában könnyedén össze tudtuk állítani árajánlatunkat, melyet még aznap ki ajánlottunk ügyfelünknek. Az ajánlatunk tartalmazott egy általános leírást a vezérlőtömb meghibásodásának leggyakoribb okairól, általánosan cserélendő alkatrészekről, elvégzendő munkafolyamatokról. Ezt követően ügyfelünk e-mailben megrendelte tőlünk a javítást. Úgy döntött, hogy a hidraulika tömböt nem az általunk biztosított futárral szállíttatja el irodánkba (alkatrész leadási pont), hanem személyesen adja át nekünk.

A vezérlőtömb átvétele

A vezérlőtömböt átvettük, munkalapot állítottunk ki ügyfelünknek. A tömböt futárunk nyomban műhelyünkbe szállította, ahol munkatársunk megkezdte a felújítást.A későbbi garanciális problémák elkerülése végett csak komplett javítást áll módunkban elvégezni (összes tolattyú, összes henger felújítása). A javítás az alábbi műveletekből tevődik össze: hengerek hónolása (https://hu.wikipedia.org/wiki/H%C3%B3nol%C3%A1s), tolattyúk krómozása, bevezető lap köszörülése, szekunder szelepek köszörülése, fő nyomás határoló javítása, tömítés készlet cseréje. A felújítás után terheléses próbapadi vizsgálaton esik át a hidraulika tömb. Ezen feladatokat minden alkalommal elvégezzük a vezérlőtömbök szakszerű felújítása alkalmával.

A vezérlőtömb újra ügyfelünknél

Miután munkatársunk elvégezte a próbapadi vizsgálatot, e-mailben értesítettük ügyfelünket. Ezt követően lehetőséget biztosítottunk kiszállításra, valamint személyes átvételre is üzletünkben. Utolsó lépésként ügyfelünk személyesen átvette felújított vezérlőtömbjét, melyre a nálunk megszokott 1 év garanciát vállaltuk.